Lavete microfibra Folina Cleaning: pentru o casă care strălucește
La fel ca majoritatea lucrărilor, procesul de curățenie este mai rapid și mai ușor atunci când utilizăm produsele/instrumentele potrivite. La Folina găsiți o gamă variată de instrumente de curățenie perfecte pentru a scoate hărnicia din noi.
Lavetele din microfibră nu sunt „cârpe” obişnuite şi nici nu trebuie confundate cu lavetele simple, subţiri. Lavetele din microfibră Folina Cleaning sunt produse profesionale, realizate din materiale de calitate, iar în funcţie de compoziţia materialului şi textură sunt destinate pentru curăţarea anumitor tipuri de suprafeţe.
3 beneficii oferite de microfibră
1. Putere mare de absorbție
Lavetele din microfibră sunt realizate din microfibre super-fine care au o structură foarte absorbantă, motiv pentru care microfibra poate ține de șase ori greutatea proprie în apă/lichide!
Microfibrele nu reţin doar lichidele. Datorită proprietăţii de a atrage electrostatic murdăria, lavetele din microfibre sunt ideale pentru a curăţa praful, murdăria, grăsimea și bacteriile.
Nu toate lavetele din microfibră au aceeaşi compoziţie şi textură. Gama Folina Cleaning cuprinde 4 tipuri de lavete recomandate pentru tipuri specifice de suprafeţe. Foloseşte laveta pentru destinația prezentată pe ambalaj. Nu încerca să ștergi geamul cu o lavetă pentru praf și nici invers deoarece nu vei obține rezultatul așteptat (și vei spune că produsul nu este de calitate).
2. Economisești bani, timp și spațiu
Folosirea lavetelor din microfibră pentru curățare poate reduce considerabil cantitatea de produse de curățare pe care le utilizați, ceea ce vă poate economisi mulți bani pe termen lung, dar şi spaţiu pentru depozitarea produselor de curăţenie. Puteți utiliza o cârpă uscată sau umedă din microfibră pentru o mulțime de sarcini diferite de curățare, cum ar fi ștergerea prafului, curățarea geamurilor și oglinzilor, suprafeţelor din inox, sanitarelor.
Multe persoane preferă să nu folosească produse de curățare atunci când au lavete din microfibră. Această abordare face ca lavetele să dureze şi mai mult timp! Curăţarea doar cu apă reprezintă un aspect benefic şi foarte important pentru persoanele alergice la produse cu chimicale. Există însă anumite sarcini de curățare în care poate preferați să folosiți un produs de curățare, cum ar fi ștergerea suprafețelor din baie sau bucătărie. Chiar și în aceste cazuri, microfibra este atât de absorbantă încât vei putea curăța o suprafață mai mare cu aceeași cantitate de produs de curățare. Produsele dumneavoastră de curățare vor dura mai mult şi astfel veţi economisi.
3. Versatile
Mulți oameni se gândesc la lavetele din microfibră doar pentru utilizarea lor în bucătărie, dar sunt mult mai versatile! Există o mulțime de moduri de a utiliza microfibrele pentru curățare. Iată 9 suprafețe care pot fi curățate rapid și ușor cu microfibră.
- Lavete pentru suprafeţe din inox/crom
Suprafeţele din inox sunt moderne şi arată foarte bine când sunt curate, dar sunt „pretenţioase” şi se văd toate petele şi urmele de pe ele. Dacă suprafaţa este foarte murdară, folosiţi întâi o lavetă umedă pentru degresare. Apoi lustruiţi cu o lavetă microfibră Super Shine uscată. Nu sunt necesare produse de curățare.
- Lavete pentru mobilă
Pentru mobilierul din bucătărie, care este mai expus murdăriei, grăsimilor și diferitor pete, se recomandă folosirea unei lavete microfibră uz general umede pentru curăţare şi degresare. Apoi lustruiţi cu o lavetă uscată. Pentru mobilierul care trebuie doar şters de praf, operaţiunea este mai simplă şi mai rapidă. Doar treceţi laveta microfibră Dust peste suprafaţă şi aceasta va atrage particolele de praf.
Lavete pentru blat de granit și marmură
Dacă doriți să păstrați aspectul nou al blaturilor din granit/marmură folosiţi o cârpă umedă din microfibră și un produs de curățare recomandat pentru astfel de suprafeţe. Laveta microfibră uz general va atrage şi reține murdăria fără să deterioreze suprafața.
Lavete geam și oglinzi
Apă şi laveta microfibră geamuri Luxury Shine – de atât este nevoie pentru a curăţa uşor şi rapid ferestrele, mobilierul din sticlă, oglinzile şi alte suprafeţe din sticlă sau plexiglass.
Lavete pentru dușuri și căzi
Laveta microfibră uz general uscată va ridica orice reziduu de săpun care a rămas pe cadă sau cabina de duş.
Lavete praf
Laveta microfibră pentru praf este o alegere clară atunci când vine vorba de praf. Nimic altceva nu atrage praful precum microfibra! Puteți utiliza o cârpă uscată din microfibră pentru a șterge praful de pe orice tip de suprafață. Pentru praful cu adevărat gros, este recomandat să utilizați mai întâi o cârpă umedă.
Lavete auto
Lavetele pentru praf sunt ideale pentru a şterge bordul maşinii, a display-ului. Lavetele pentru uscare Folina Cleaning sunt foarte absorbante şi datorită dimensiunilor mari, sunt perfecte pentru uscarea şi lustruirea caroseriei după spălare.
Lavete pentru ştergerea electronicelor – sisteme audio, TV, aparatură PC
Foloseşte lavetele din microfibre uscate pentru curăţarea aparaturii electronice: TV, laptop, PC, sisteme audio, tablete, monitoare. Materialul moale şi puterea mare de absorbţie a microfibrelor vor curăţa eficient toate aceste suprafeţe fără a le deteriora într-un fel.
Cum curăţăm lavetele din microfibră?
Pentru a beneficia cât mai mult timp de calităţile unei lavete din microfibră profesională, trebuie respectate câteva sfaturi pentru păstrarea cârpelor din microfibră curate:
1. Clătiți bine cârpele din microfibră cu apă după fiecare utilizare. Clătiţi bine microfibra înainte de a o pune la spălat. Pentru a înlătura mirosul, lasă timp de 10 minute laveta în apă călduţă în care s-a adăugat un sfert de ceaşcă de bicarbonat de sodiu.
2. Spălați microfibrele separat. Nu se spală împreună cu alte materiale sau cu îmbrăcăminte. Datorită proprietăţii de a atrage electrostatic murdăria, laveta va atrage ce se elimină din celelalte produse cu care este pusă la spălat. Deci este posibil să o scoţi mai murdară decât a fost iniţial.
3. Laveta se spală în apă caldă cu o cantitate mică de detergent. Nu folosiți niciodată balsam sau înălbitor.
4. Uscarea este indicat să se facă natural (nu pe calorifer sau prin expunere la caldură mare). Dacă o usuci la uscător, folosește funcția de uscare la o temperatură cât mai redusă. Temperatura ridicată din timpul spălării sau uscării va topi fibrele de poliamidă iar laveta își va pierde proprietatea de absorbție și retenție a lichidelor/murdăriei în interiorul acestor fibre.
Folina îți ține casa curată și te ajută să faci economii.